Manócska

A gyerekeknek midig az a legkedvesebb játékuk, amit az anyukájuk készít, még ha nem is tökéletes. Így minden kedves anyukát arra biztatok, hogy készítsen csemetéjének saját kezűleg játékokat. Íme egy ötlet, amit kezdőknek is bátran ajánlunk.

Szükséges anyagok:

–    mintás anyag

–    egyszínű anyag

–    töltő anyag (pl. flíz)

–    2db gomb a szemhez és egy darab gomb az orrhoz

Kattints a képekre a nagyobb mérethez!

Szabásminta

A szabásminta nem tartalmaz varrásszélességet. 0,5 cm-es vagy 1 cm-es ráhagyást javaslok, attól függően, hogy ki melyik szélességgel tud legszebben varrni.

Szabjuk ki az alkatrészeket!

Mintás anyagból:

– sapka-1db

– láb-1db

– talp-1db

Egyszínű anyagból:

– arc-1db

Jelöljük be az orr és a szemek helyét. Ehhez lehetőség szerint használjunk levegőre illanós filcet. A filc elillanásához egyes anyagfajták esetén néhány perc is elég, míg más anyagnál akár több nap is eltelhet.

Varrjuk fel az orrot és szemeket.

Varrjuk hozzá az archoz a manó sapkáját és lábát.

Majd, ha 1 cm-es varrásszélességgel dolgoztunk, akkor vágjuk le 0,5 cm-re azt. Vágjunk ki kis háromszögeket körülbelül 2 cm-enként, úgy, hogy a háromszögek csúcsa merőleges legyen az összevarrásra és teljesen közel legyen hozzá. Ezután vasaljuk szét a varrásszélességet.

Félbehajtva a manót varrjuk össze a háta közepét, a kifordító nyílás helyén gépi férceléssel. Vasaljuk szét a varrásszélességet, ezután bontsuk ki a fércelést.

Varrjuk a manó talpát a testrészhez. Érdemes a gombostűzéshez a talpat is négy egyenlő részre osztani és a manó aljával is megtenni ugyanezt, majd először ezeket a pontokat illeszteni össze. Vágjuk le a varrásráhagyást 0,5 cm-re, fordítsuk ki a manót a kifordító lyukon keresztül.

Tömjük ki a manót a töltőanyaggal, és varrjuk össze a kifordító nyílást.

(Ezt megtehetjük a varrógépünkkel mm-esen, vagy kézi rejtett öltéssel).

Bejegyzés megosztása:

Eszköz 6@3x
Eszköz 32

A Gombostű

Varrótanfolyam Győrben az alapoktól a mestermunkákig! Kiscsoportos és magánórákban segítek, hogy elsajátíthasd a szabás-varrás technikáit.

Kövesd az oldalt!