Rólunk

A gombostu.hu oldal azért jött létre, hogy összefogja azokat a lányokat, asszonyokat, akik Győrben vagy Győr környékén élnek, és érdeklődnek a hobbi szabás-varrás iránt.

2010 novemberétől tartunk tanfolyamokat kis létszámú csoportokban, amelyeken alkalom nyílik az egyéni igények figyelembe vételére.

Oktatói bemutatkozás

Solti Georgina vagyok a Gombostű varrótanfolyamok oktatója. Már több mint 10 éve vezetek hobbi varrónők számára foglalkozásokat. Szeretem hangsúlyozni, hogy hobbi, hiszen az oktatás ez esetben más módszert igényel. Szakmailag azonos az oktatás az iskolai oktatással, de sokkal szabadabb hangulatú, mivel tanulóink hobbinak választják a varrást, és a legfontosabb, hogy örömüket leljék a munkában. A tanfolyam tananyagát a fokozatosság elve szerint állítottam össze. Célom, hogy olyan technikákat sajátítsanak el tanulóink, amiket magabiztosan tudnak majd használni. Igyekszem tanulóimnak lehetőséget adni arra, hogy a varrástanulás mellett a kreativitásuk is teret kapjon. Én magam is érdeklődök a divat és a különböző testalkatok öltöztetése iránt, így az órákon sokszor kialakulnak ezzel kapcsolatos beszélgetések. Ruhatáram nagy részét magam készítem, ezért az oktatás során fellépő problémák megoldásánál sokszor táplálkozok az így szerzett tapasztalatokból.

Ha a varrást választod, hobbidnak kívánom, hogy örömöd leljed benne és egy olyan tudással gazdagodj, amit hasznosítani is tudsz a hétköznapokban is.

 

Rólunk írták

Teljesen hozzád alkalmazkodik a tanfolyam, úgy jöhetsz ahogy időd és kedved tartja. Tehát munka és tanulás közben is nyugodtan járhatsz ide varrni.

Én sosem érzem elvesztegetett időnek amit itt töltök varrással, a hangulat is mindig jó, bár ez igazából attól függ mennyire vagy fáradt. : )

Az oktató teljesen közvetlen, bármilyen problémával, kéréssel tudsz hozzá fordulni. És nem kell félned ha valamit elrontottál, sosem szidnak le. Türelmes a Gina.

Én mindig nagyon örültem ha elészültem egy ruhával, szerintem annál jobb érzés nincsen. És bármikor felveszem őket, annyira tetszenek.

Tehát ha meg akarsz tanulni varrni, itt meg fogsz : ).

Tarnóczy Tünde

Már régóta szerettem volna megtanulni a varrás alapjait, amivel megkönnyíthetem az életem, spórolhatok a nadrágfelhajtáson, és nem utolsó sorban a saját elképzeléseim szerint készíthetek el lakástextíliákat, kötényeket, terítőket, huzatokat.

Ginának hála kiderült, hogy ez egyántalán nem nagy ördöngösség! Néhány rugalmasan megszervezett, igazán jó hangulatú óra alatt megtanultam minden fontos, alapvető dolgot, ami ehhez szükséges.

Az órák igazán jó befektetésnek bizonyultak, csak kár volt elárulni az új tudományomat, mert azóta minden ismerősöm velem akar varratni! :)

Jakócs Éva

Nagyon tetszett a varrótanfolyam, és nagyon örülök, hogy Győrben is volt lehetőségem ilyen minőségi oktatáson részt venni.

Az órák nagyon jó hangulatban teltek, és Gina nagy türelemmel magyarázott, és kitartással viselte a kezdeti ügyetlenségeket.

A tanfolyam előtt én egyáltalán nem tudtam varrni, még varrógépet sem nagyon láttam közelről. Bár csak az alaptanfolyamot végeztem el, de ennek segítségével már fel tudom hajtani a nadrágom szárát, cipzárt cserélek, a gyerekek nadrágjaira foltot tudok varrni, vagy más szükséges helyreállítást meg tudok oldani.

Ez is volt a célom, és örülök, hogy már nem kell másokhoz fordulnom ilyen ügyekben.

Erősné dr Nagy Judit

Képek a műhelyről

Gombostu.hu varrótanfolyam műhely
Műhelykép varrótanfolyam Győr
Fotó a győri tanfolyam műhelyéről