Régi varrógéphez modern talpak

Lehetséges ez? Igen.

Az általam tartott varrótanfolyamokra legtöbben saját varrógéppel érkeznek. Így lehetőségem van az adott varrásműveletet a tanulók gépére alakítani. Ezenkívül azt is megmutatni, hogy milyen varrógép talpakat tud a tanuló a gépéhez csatlakoztatni és hogyan tudja ezt megtenni.

Miért jó, ha többféle talpunk van, és azokat cserélgetjük?

A varrógép talpak az anyagtovábbításban ugyanúgy részt vesznek,mint az anyagtovábbító. Választhatunk olyan talpakat is, amik a csúszós, nyúlós anyagok varrásában segítenek. De a különböző műveletekhez is választhatunk megfelelő talpat. Így gyorsabbá, könnyebbé, pontosabbá válik a varrás. Most azt szeretném megmutatni, hogy egy kis kiegészítő alkatrész beszerzésével hogyan tudsz egy régi, vagy régebbi varrógéphez modern talpakat csatlakoztatni.

Ha neked is ilyen egybe talp van a gépeden, aminek a feje külön nem vehető le. Szükséged lesz egy adapterre, amire fel tudod csíptetni a különböző talpfejeket. A következő fotón mutatom ezt az adaptert.

A két fotón ugyanaz az adapter látható, a különbség a szár magasságban van.

Ha az eredeti varrógép talp magas szárú, akkor a jobb oldali adapter lesz jó neked, ha rövid szárú, akkor a bal oldalit válaszd.

Bal oldalon az eredeti talp látható, jobb oldalon az adapterre felcsíptetett rejtett cipzárvarró talp.

Nézzük a talpcserét a gépen. Lazítsd meg a pirossal jelölt csavart annyira, hogy a talpat le tudd venni. Az is előfordulhat, hogy teljesen ki kell csavarnod. Ha szükséges használj csavarhúzót.
A talp eltávolítva.
A következő lépésnél a csavar egy kicsit legyen becsavarva. Így közelítsd a helyére az adaptert.
Ütközésig told fel az adaptert, tartsd meg, majd a csavart húzd meg jól. Ha nálad ez lehetséges, akkor használj csavar húzót.
Majd a talprudat leengedve csíptesd fel a talp fejét.
Most már jöhetnek sorba a varrást segítő talpak.

Bejegyzés megosztása:

Eszköz 6@3x
Eszköz 32

A Gombostű

Varrótanfolyam Győrben az alapoktól a mestermunkákig! Kiscsoportos és magánórákban segítek, hogy elsajátíthasd a szabás-varrás technikáit.

Kövesd az oldalt!